söndag 28 oktober 2012

Hyvää syntymäpäivää Jouni

Idag överraskade vi min mans kollega med en tårta på hans födelsedag. Gissa vad Jouni gör på sin fritid... spelar hockey i Red Ducks.

Grattis än en gång på födelsedagen Jouni!



Ha en bra söndagkväll gott folk!

Kramis// nilla

lördag 27 oktober 2012

Onnea Alexander ja Christian

Va kul de var att skapa en tårta till ett barnkalas igen! Känns nästan synd att de egna ungarna är så stora redan.

Min arbetskompis' tvillingpojkar fyller 4 år och hon frågade om jag kunde tänka mej att fixa både den söta tårtan och smörgåstårtan till deras fest. Och de gör jag så gärna. Mamman berättade att pojkarna är heltokiga i Batman och Spiderman, alltså fick de bli en blandning av lite spindel och batman. Hoppas pojkarna blev nöjda
Grattis Alexander och Christoffer på er 4-års dag!
  

Här även ett par bilder på smörgåstårtan som levererades...
 

Hoppas att allt smakade och att festen blev lyckad!

Ha en bra fortsättning på veckoslutet!

Kramis// nilla

onsdag 24 oktober 2012

Linne och lappar...

Ibland kan de löna sej att planera länge, men till sist fick jag den i alla fall sydd... Den lilla påsen till ståltrådskorgen på väggen där hundarnas bajspåsar förvaras. Alla som har hund vet att påsarna ska med när man ska ut med pälsdjuren och för att ha dem så nära som möjligt till hands så har vi skruvat upp en ståltrådskorg på väggen. Problemet ur min synvinkel har varit det, förutom att det varit mindre vackert, att när rullen med påsar börjar vara på slutrakan så har rullen alltid trillat ner genom de ganska stora hålen i korgen. Nu är den på plats, med spets och snöre och allt :)

Här får ni även några bilder på ett av lapptäckena som äntligen fått kanten sydd.
Allt är qviltat för hand
 
 

Hela täcket
Ha en skön fortsättning på veckan!

Kramis// nilla

tisdag 23 oktober 2012

En underbart solig höstdag

Idag var det en alldeles underbart solig dag för en liten promenad. Måste gå ensam eftersom läkaren gav stränga direktiv, inga promenader med hundarna på en vecka. Nu undrar ni kanske varför. I torsdags var det dags för operation nummer 6, så nu kommer jag att vara sjukskriven fram till den 18 november.

När jag kom tillbaka hem passade jag att ta några foton.... och konstaterade att vattenkannan bakom måste bort. Men har i alla fall fått ljungen planterad i helgen. Gubben fick lyfta och flytta på allt tills jag fick de som jag ville ha det.... Så kan de bli när man inte får lyfta nånting själv ;)


 
 
Också hundarna trivdes. Lilla fröken Wera som borde vara vit, var allt annat än vit kan jag lova. Hon hittade en blombänk som jag grävt upp och ni kan tro att hon tyckte de var kul att gräva i den...

Ha de bra!

Kramis// nilla

söndag 14 oktober 2012

En helg i festens tecken

I tisdags fyllde min yngsta son 17 år och som vi brukar göra i vår familj så fick han frukost på säng. Idag firade vi honom med hela tjocka släkten. Eftersom de är ett tag sedan jag gjort smörgåstårta sist så tyckte jag att de var dags med en sån.
Smörgåstårta med skinka och leverpastej


Pepparkaksmuffins med dumlegodis, ett recept som jag fick av min
dotters kompis, hittade också vägen till kaffebordet.

Fransk chokladkaka, enligt dottern lika god som Maxmo hembageris :)
Färgen på rosen och rosen också för den delen blev ganska bra, eller vad tycker ni?
Baileys tårta, mums!
Tårtan nedan var helt och hållet min egen idé på tårta till min son. De hela kommer av att min underbara 17-åriga kille alltid sitter framför sin spelkonsol. Man skulle kunna tro att han är fastlimmad framför sin älskade Xbox. Han tyckte nog att de var lite pinsamt med en så barnslig tårta men de tyckte inte jag :)

Ha de riktigt bra alla ni underbara!

Kramis// nilla

onsdag 3 oktober 2012

fröken Saga fyller år

Min kollegas dotter fyller 6 år imorron och jag blev ombedd att göra en kaka med katt tema eftersom de har skaffat en katt. Deras Viiru är vit och grå och födelsedagsbarnets favoritfärg är rosa. Min idé var att göra en katt -tårta som har en liten kattfigur ovanpå tårtan.  Såhär ser resultatet ut :)

Onneksi olkoon Saga


Nu ska jag gå till sängs så jag orkar upp imorron när de e dags att ta flyget till Helsingfors där jag ska tillbringa torsdan och fredan.

Till nästa gång, ha de bra och sköt om varann.

Kramis// Nilla