lördag 27 april 2013

För ett tag sedan frågade min mammas arbetskamrat om jag kunde göra två tårtor till hennes mammas födelsedagsfest. Hennes mamma visste ingenting om festen som hennes barn planerade för henne,
M visste hurudana tårtor hon ville ha, en vit med rosa liljor och en rosa med vita liljor. Med på tårtorna ville hon ha några penséer, som hade varit hennes pappas favoritblommor. Ena tårtan hade mörk botten och var fylld med vitchokladmousse och jordgubbsmelba, den andra tårtan hade ljus botten och var fylld med choklad-hallonmousse.

Grattis på din födelsedag,Anne Linnéa!

Hoppas du har haft en riktigt trevlig dag!

Trevlig fortsättning på veckoslutet och sköt om er!

Kramis// Nilla

Smörgåstårtor och söta tårtor

Förra helgen var en helg med mycket att göra. Jag kom hem från Kouvola sent på fredagkväll så då orkade jag inte göra så mycket mer än några dekorationer till tårtorna som skulle levereras på söndagen. Hela lördagen gick tillsammans med hundarna på promenad och att fylla både smörgåstårtorna och de söta tårtorna.
På vår promenad ner till Strömsö såg vi ett vackert svanpar.


En av smörgåstårtorna och tårtan med Angry Bird gick till min brorson Emil, han firade sin 7-års dag. Synd bara att vi inte kunde vara med. Herrn i huset var på kurs och jag skulle iväg till tåget. Hoppas du hade en riktigt bra födelsedagsfest.
Ett stort grattis i efterskott på födelsedagen Emil!

 
 

Följande smörgåstårta och söta tårta gick till en 40-årings släktkalas. Dit ville frun i huset ha en officiell söt tårta. Till den inofficiella festen blir det en helt annan tårta, men den får ni se senare. Dessa två tårtor blev gästerna bjudna på, hoppas det smakade!
Grattis Mats!

 
 
 
 

Ha det bra!

Kramis// Nilla

söndag 14 april 2013

Onneksi olkoon Mikael!

Idag firar Mikael sin 9-års dag. Hans mamma bad mej göra en tårta till hans födelsedagsfest. Eftersom födelsedagsbarnet spelar bl.a innebandy så bestämde jag mej för att göra en tårta i temat. Hoppas han har en riktigt fin dag. Själv ska jag köra ner till Kouvola där jag tillbringar nästa vecka i arbetets tecken.

 


Ha en riktigt skön dag i solen!

Kramis// Nilla

måndag 8 april 2013

Blåbärscheesecake

I senaste Birka-tidningen hade dom en cheesecake på pärmen. Eftersom jag älskar cheesecakes och den såg så god ut måste jag bara testa receptet. Det gjorde jag igår och den blev klar så pass sent på kvällen att det var bara att lägga in den i kylskåpet och vänta på följande dag, vilket min yngsta son inte var så jätte förtjust i. Men själv tyckte jag att det var bra eftersom vi hade besök av vår personliga massör :) Behövde ju ha något att bjuda på med kaffet....

Måste säga att kakan var verkligen god, så om nån av er har funderat på om ni ska testa den eller inte så rekommenderar jag att ni gör det. Jag kunde ju inte förstås helt och hället följa receptet utan bytte ut lite här och la till lite där.


Detta är ett bra sätt att starta veckan med, eller hur!

Ha en bra vecka och sköt om er allihopa!

Kramis// Nilla

måndag 1 april 2013

Brandbilstårta

Så var sista Påskdagen nästan till sitt slut och jag har inte ens önskat er Glad Påsk. Men hoppas att ni har haft det riktigt bra i alla fall!
Idag har jag överlämnat en tårta åt en liten kille som firar sin 2-års dag idag. Hans mamma berättade att han är heltokig i brandbilar, och alla andra stora bilar också för den delen. Önskan var en tårta i form av en brandbil. Någon sådan har jag inte gjort tidigare så jag tyckte att det skulle bli riktigt roligt. Det blev en del googlande innan jag satte igång...

Eftersom fyllningen skulle ha vaniljgrädde och hallon så tyckte jag att en mörk botten skulle passa bra, och så fick det bli.

Hoppas Samu har en riktigt rolig födelsedagsfest och att han gillar tårtan!

Onneksi Olkoon 2-vuotiaalle Samulle!
 


 
 
 

Till nästa gång gott folk, ha de så bra!

Kramis// nilla