söndag 29 november 2015

Doptårta till Alva Iiris Celina

Denhär gången fick jag äran att göra doptårtan till lilla Alva. Alvas mormor är en gammal skolkompis till mej och det gjorde det hela förstås ännu större. Jag ville uppfylla Alvas mammas önskningar så bra som möjligt.

Grattis till de vackra namnen
och till hela familjen!

Tårtorna som är beräknad för 36 personer, är gjorda av ljusa vaniljbottnar, fyllda med vaniljmousse med blåbär och hallonmousse med jordgubbar. Under täcket av hemmagjord mmf finns ett lager med smörkräm. Spetsen gjorde jag i Flexi-Ice, den är den som jag lyckas allra bäst med när det gäller att få spetsen hel ur silikonmallen. Rosen är gjord i gumpaste och de övriga dekorationerna i sockermassa.


 

Hoppas att festen blev vacker och gav er många fina minnen för livet och att tårtorna smakade. Grattis ännu en gång!

Kramis// Nilla



torsdag 26 november 2015

Doptårta till Eemil

När lilla Eemil skulle döpas, bad hans mamma mej göra tårtan. För mej är det en lika stor ära varje gång jag får göra tårtan till det lilla livets första fest. Eemils mamma ville ha en baby, klossar med namnet och ett tåg på tårtan, med resten av dekorationerna fick jag fria händer. Eftersom namnet skulle vara med, vilket jag tycker är ett måste när det gäller doptårtor, så föreslog jag att man skulle lägga namnklossarna som tågvagnar.

Grattis till Eemil och till hela familjen!

Tårtan som är beräknad till 20 personer, består av en ljus vaniljbotten, fylld med vitchokladmousse med krossad vitchoklad och mjölk-chokladmousse med krossad choklad. Jag spacklade tårtan med smörkräm innan jag täckte den med hemmagjord mmf. Alla dekorationer är gjorda i sockermassa. Med denhär tårtan fick jag pröva på lite nytt, olika våningar och "tuff tuff tåget", härligt!


Hoppas ni hade ett riktigt härligt dop med många fina minnen för livet och att tårtan smakade! 
Grattis ännu en gång till hela familjen!

Kramis// Nilla

måndag 23 november 2015

Benjamin och Mumin -tårta

Benjamin firade sin 2-års dag med en Mumin -tårta. Eftersom Mumin är ett ofta återkommande tema, vill jag varje gång försöka göra något nytt och denhär gången fick tårtan ett litet höstligt tema. Lite höstlöv och några flugsvampar, samt lite dämpade färger.

Grattis Benjamin på 2-års dagen!

Tårtan gjorde jag av en ljus vaniljbotten som jag fyllde med chokladmousse med hallon och hallonmousse med krossad choklad. Under täcket av hemmagjord mmf finns ett lager med smörkräm som isolering. Alla dekorationer är gjorda i sockermassa.


 Hoppas att ditt kalas blev riktigt roligt och att tårtan smakade. Grattis ännu en gång!

Kramis// Nilla



torsdag 19 november 2015

Rasmus' biltårta


Jag fick äran att göra tårtan till Rasmus när hans 1-års dag skulle firas. Hans mamma vill ha en tårta med en bil, annars fick jag fria händer. Jag vill göra något som var enkelt med bilen i fokus, här nedan ser ni resultatet.

Grattis Rasmus på 1-års dagen!

Tårtan är gjord på en mörk kakaobotten och fylld med hallonmousse med krossad choklad, precis som hans mammas och pappas bröllopstårta i somras. Tårtan täcktes med hemmagjord mmf, men innan det så isolerade jag den med smörkräm. Bilen är uppbyggd av RiceCrispies massa som sedan täckts av sockermassa.


Hoppas tårtan smakade och kalaset blev roligt. Grattis ännu en gång!

Kramis// Nilla

fredag 13 november 2015

Oonas Snorkfröken -tårta

Oonas mamma frågade om jag kunde göra en tårtan med Snorkfröken till Oonas 3-års dag. Eftersom Oonas favoritfärg är rosa skulle tårtan vara rosa. Jag ville göra en tårta som var riktigt "flickig", jag tror att jag lyckades.

Grattis på 2-års dagen Oona!

Tårtan gjorde på en ljus vaniljbotten och fylldes med hallonmousse med krossad choklad och vaniljmousse med blåbär. Innan jag täckte tårtan med hemmagjord mmf, spacklade jag den med smörkräm. Snorkfröken och de andra dekorationerna är gjorda i sockermassa.



Hoppas att tårtan smakade och att kalaset blev lyckat! Grattis ännu en gång!

Kramis// Nilla

tisdag 10 november 2015

Jonathan och Bamse -tårta

Jonathans mamma frågade om jag kunde göra en tårta med Bamse som tema. Eftersom Bamse är en välbekant figur för mej från min egen barndom så ville jag gärna göra en tårta med Bamse och hans vänner.

Grattis Jonathan på din 2 års dag!

Tårtan består av en mörk kakaobotten fylld med vitchokladmousse med passionsfrukt och hallon-citronmousse med jordgubbsmelba. Under det hemmagjorda mmf-täcket finns ett lager med smörkräm. Samtliga dekorationer är gjorda i sockermassa.


Hoppas att ni hade ett trevligt kalas och att tårtan smakade. Grattis ännu en gång!

Kramis// Nilla

torsdag 5 november 2015

Emil Mikaels doptårta

När Emil skulle döpas, frågade hans mamma om jag kunde göra tårtan till festen. Och eftersom det fanns rum i kalendern så tackade jag mer än gärna ja! Emils mamma vill ha en grå kanin som dekoration på tårtan och namnen på flaggor, annars fick jag fria händer. Hoppas tårtan var till belåtenhet!

Grattis Emil till de fina namnen
och till hela familjen!

Tårtan består av en ljus vaniljbotten fylld med vitchokladmousse med krossad vitchoklad och hallonmousse med hallon. Under täcket av mmf, finns ett lager smörkräm som isolering. Dekorationerna är gjorda i sockermassa.


Hoppas att tårtan smakade och att dopet blev en fin fest med många vackra minnen för livet! Grattis ännu en gång!

Kramis// Nilla